Pateu de linte portocalie
Aperitive / 29.03.2013

Ingrediente

3 căni cu apă
1 cană cu linte portocalie
1 frunză de dafin
3 căţei de usturoi
1/2 cană cu tahini (pastă susan)
zeamă de lămâie
1/2 linguriţă cu chimen
1/2 linguriţă cu boia de ardei
sare de mare după gust
legume feliate pentru a le consuma cu pateu.

Mod de preparare

Se fierbe lintea în apă şi dafin aproximativ 40 de minute până se înmoaie. După ce s-a răcit puţin se pune lintea şi puţin lichid în blender, se amestecă celelalte ingrediente şi se mixează până devine o pastă omogenă. Se serveşte cald sau se poate păstra la frigider. Poţi să iei un borcănel cu tine la serviciu, câteva legume tăiate şi ai gustarea sănătoasă la îndemână.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro