Retete de primavara
Mancaruri / 14.03.2008

Mod de preparare

Adauga in meniul tau cateva preparate care se "asorteaza" cu venirea primaverii. Iti prezentam trei retete: legume la cuptor cu ansoa, lasagna de pui cu legume de primavara si pui cu lamaie si capere.

Legume la cuptor cu ansoa

Ingrediente:

  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 rosii decojite, fara seminte
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 4 ansoa
  • 50g branza feta
  • ulei de masline
  • lamaie
  • sare si piper
  • ierburi aromate, dupa preferinte

Preparare:

Infasoara ardeii si ceapa intr-o folie de aluminiu, pune-le la cuptor, iar dupa ce s-au inmuiat, taie-le in felii mari.
Toaca rosiile foarte marunt.
Piseaza usturoiul si farama branza feta in bucatele mici.
Pentru a obtine un dressing, amesteca uleiul de masline cu sucul de lamaie, adaugand usturoiul, sarea si piperul.
Pune legumele pe farfurie, presara feta si ierburile aromate (rosmarin, busuioc, tarhon, etc.)
Peste legume asaza bucatile de ansoa, apoi toarna dressingul.

Lasagana de pui cu legume de primavara

Ingrediente:

  • 125g de foi pentru lasagna
  • 150g carne de pui
  • 50g morcovi
  • 50g dovlecei
  • 50g ceapa verde sau arpagic
  • 100ml lapte proaspat integral
  • 40g unt
  • 50ml vin alb sec
  • 10g faina
  • ulei de masline
  • sare

Preparare:

Pune la fiert o oala cu apa in care ai adaugat putina sare.
Toaca dovleceii, ceapa verde, morcovii si taie carnea de pui in bucatele mici.
Prajeste ceapa verde si morcovul in 10g de unt, stropeste cu vin si lasa pe foc pana ce vinul se evapora.
Adauga carnea de pui, lasa pe foc 10 minute, apoi adauga dovleceii. Mai lasa pe foc timp de inca 5 minute si adauga sarea.
Topeste 10g de unt intr-o tigaie, adauga faina si amesteca bine. Adauga laptele, putin cate putin. Lasa sosul pe foc pana incepe sa fiarba, amestecand timp de 5 minute, la foc mic. Adauga sarea, apoi ia-l de pe foc.
Cand apa a inceput sa fiarba, toarna cateva picaturi de ulei de masline si adauga foile de lasagna, lasandu-le la fiert atat cat este indicat pe ambalaj.
Incalzeste un platou si unge-l bine cu unt. Pe masura ce foile de lasagna s-au fiert, ia cate una, scurge-o de apa si intinde-o pe platou. Toarna peste foaie putin sos, amestecul de pui si legume, apoi iar sos si la final pune o alta foaie de lasagna.

Pui cu lamaie si capere

Ingrediente:

  • 600g piept de pui
  • 2 linguri cu faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama a doua lamai
  • 50ml vermut alb
  • 2 linguri cu capere
  • 2 linguri cu patrunjel tocat marunt
  • sare si piper

Preparare:

Taie pieptul de pui in fasii de 1cm grosime si da-le prin faina. Presara diverse condimente dupa gust peste bucatile de pui.
Prajeste-le in ulei incins timp de 3-4 minute, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta pana ce se rumenesc uniform.
Adauga vermutul si zeama de lamaie in tigaia in care ai prajit puiul si lasa pe foc timp de 3-4 minute. Adauga caperele si lasa-le numai cat sa se incalzeasca bine.
Ia tigaia de pe foc, adauga patrunjelul si amesteca bine. Toarna sosul peste pui si serveste imediat.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro