Mod de preparare
O reteta simpla si rapida, usor de pus in practica mai ales atunci cand iti doresti ceva inedit, dar a carui preparare sa nu iti rapeasca prea mult timp.
Ingrediente si cantitati:
2 rosii mari
3 linguri ulei de masline
500g ciuperci albe
telina rasa
2 linguri otet balsamic
2 linguri mustar Dijon
cateva frunze tocate de patrunjel
sare si piper
Mod de preparare:
1. Taie partea de sus a rosiei si scoate pulpa si sucul, astfel incat rosia sa ramana goala in interior.
2. Condimenteaza rosiile cu sare, piper si diverse alte ierburi aromate, dupa gust.
3. Intr-o tigaie, pune uleiul de masline la incins, adauga telina rasa si ciupercile. Lase-le pe foc timp de 7 - 8 minute, pana cand ciupercile incep sa se rumeneasca.
4. Toarna peste ciupercile si telina din tigaie sucul si pulpa pe care le-ai extras din rosii, adaugand otetul, mustarul, sarea si piperul.
5. Umple rosiile cu amestecul de legume.
6. Infasoara rosiile in folie de aluminiu si lasa-le in jur de 10 minute in cuptorul incins.
7. Rosiile se scot pe un platou si se decoreaza cu frunzele de patrunjel.
vezi k ai uitat sa scrii niste ingrediente
Super.Foarte gustoase,usor de pregatit si nici nu costa mult.
NU.Ciupercile trebuie sa le calesti ca altfel au un gust rau .daca le faci doar cu ulei nu sunt bune.
Oare daca nu prajesti ciupercile, ci doar asa, le amesteci cu ulei , se primeste bun?
Totdeauna retetele ,se dau cu cantitati minime. Daca doresti mai mult, dubleaza cantitatile.
rosii umplute cu ciuperci
Da, pentru ca o jumatate de kilogram de ciuperci se reduc la cateva lingurite, iar daca rosiile sunt din import... :)
sunteti siguri ca pentru ingredientele de mai sus ajung 2 rosii????