Sos de mure si vin rosu
Sosuri / 13.03.2008

Mod de preparare

Fripturi si mancaruri delicioase... Multe dintre aceste preparate necesita un sos, pentru un plus de rafinament. Reteta de sos prezentata astazi este folosita, in general, pentru carnea de pui sau de porc la rotisor. Foloseste-o cu incredere si, cu siguranta, minunile gastronomice pregatite de tine vor fi apreciate si mai mult de catre toti cei dragi.

Ingrediente si cantitati:

1 1/2 cana mure, si ceva in plus pentru garnitura
1 lingura unt
1/2 cana ceapa taiata marunt
1/2 cana vin rosu sec
1 lingura zeama de lamaie
4 linguri gem de mure sau mure din conserva
1/4 lingura piper negru
1/4 lingura sare
1 lingura unt, optional

Mod de preparare:

1. Pune murele intr-un blender si fa-le piure. Trece-le apoi printr-o sita marunta, pentru a indeparta pielitele, apoi lasa-le deoparte.

2. Pune o lingura de unt intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga ceapa, amestecand ocazional, pana devine galben deschis, respectiv aproximativ 10 minute. Adauga vinul rosu si zeama de lamaie. Mareste flacara, adu la fierbere; micsoreaza apoi focul si fierbe pana compozitia se reduce la jumatate.

3. Amesteca murele, gemul sau murele conservate, piperul si sarea; adauga-le in amestecul de vin. Fierbe, apoi micsoreaza din nou focul si lasa la fiert inca 5 minute. Amesteca, daca doresti, inca o lingura de unt.

4. Se pot adauga murele proaspete intregi ca garnitura.

5. Se obtine aproximativ o cana de sos.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro