Sos de rosii pentru paste
Sosuri / 24.05.2013

Ingrediente

2 kg rosii 1 lingurita sare un praf piper cateva fire de busuioc cateva fire de oregano

Mod de preparare

Alegem rosii foarte bine coapte si pe cat posibil de gradina, sunt mult mai gustoase. Le dam prin masina de rosii cu separator si le punem intr-un vas. Tocam marunt busuiocul si oregano Adaugam peste rosii busuiocul oregano, sarea si piperul si punem la foc mic . Lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sos. Daca doriti sa faceti pentru iarna turnati sosul fierbinte in borcane puneti pe fundul unei cratite un prosop, completati cu apa pana la jumatatea borcanelor , puneti pe foc si dati in doua trei clocote. Lasati sa se raceasca complet apoi scoateti borcanele din apa le lasati sa se zvinte apoi le puneti in camara. Este un sos foarte potrivit pentru paste, dar la fel de bine il puteti folosi pentru cartofi sau friptura

  • nina, joi, 05.02.2015 15:58
    sosuri

    super ok foarte gustos am incercat si eu

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro