Ingrediente
2 ardei graşi, mărime medie, roşu, gaben, curăţaţi şi tăiaţi cuburi
1 cartof dulce de mărime mare, curăţat şi tăiat cuburi
2 dovlecei, tăiaţi pe lungime, apoi cuburi
1 ceapă roşie, tăiată sferturi
1 lingură de ulei de măsline
8 cotlete de miel
1 lingură frunze de cimbrişor, tocate mărunt
2 linguri de frunze mentă, tocate mărunt
Piper negru proaspăt măcinat
Sare
Mod de preparare
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 220 grade Celsius. Ardeii, cartoful dulce, dovleceii şi ceapa roşie, se aşază întrr-o tavă stropită cu ulei de măsline. Se asezonează cu piper proaspăt măcinat. Se introduc la cuptor pentru 25 de minute.
Separat, se curăţă cotletele de grăsime, se amestecă verdeţurile cu piper negru proaspăt măcinat şi se tapetează cotletele de miel.
Se scoate tava cu legume din cuptor, se întorc, cotletele se aşază peste legume, în tava fierbinte şi se introduc la cuptor pentru 10 minute. Se intorc cotletele şi se rumenesc încă 10 minute sau până când legumele şi cotletele sunt pătrunse şi rumenite.
Se amestecă în tavă şi se servesc.
Reţetă recomandată de bucătariul Unilever Food Solutions, Robert Voicu.