Placinta cu mere
Desert / 16.01.2013

Ingrediente


Aluatul

• 2 ½ cesti faina
• ½ lingurita sare fina
• ½ lingurita praf de copt
• 200 gr unt sau margarina Rama
• 2 linguri zeama de lamaie
• 6-10 linguri apa rece, depinde de cat ai nevoie

Umplutura

• 8 cesti mere decojite si feliate
• ¾ ceasca zahar
• ½ ceasca zahar brun
• 2 linguri faina
• 1 lingura zeama de lamaie
• 1 lingurita coaja de lamaie, rasa fin
• 1 lingurita scortisoara
• ¼ lingurita nucsoara
• 1 lingura unt sau margarina
• 1 ou amestecat cu 2 linguri apa rece, pentru periere
• zahar, pentru presarare

Mod de preparare

1. Amesteca toate ingredientele impreuna, cu exceptia untului.
2. Incalzeste cuptorul la 200°.
3. Pe o suprafata data cu faina, ruleaza jumatate de aluat pana ce ajunge la grosimea de 1 cm.Pudreaza baza unei tavi de placinte de 23 cm cu putina faina si aseaza aluatul rulat in ea.Umple aluatul cu mere si pune deasupra o bucatica de unt/margarina.
4. Ruleaza jumatatea ramasa de aluat si aseaza-l peste mere. Taie marginile ce atarna si fa o gaura in centrul placintei pentru a lasa aburii sa iasa.Periaza aluatul cu ou amestecat cu apa si presara-l cu putin zahar.
5. Coace placinta timp de 10 minute, redu caldura cuptorului la 190°, si coace-o aprox. 40 minute, pana ce umplutura face bule.Lasa placinta sa se raceasca cu cel putin 1 ora inainte de a o taia.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro