Ingrediente
Foi 15 linguri de apa minerala sau sifon (225 ml) 15 linguri de faina cu varf (425 g) 7 linguri de ulei Se pot folosi si foi din comert. Umplutura 1 kg dovleac 8-10 linguri de zahar 1 ligurita scortisoara 1 plic zahar vanilat ulei si faina pentru tapetat tava
Mod de preparare
Foile Se face coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina. Se lasa sa se odihneasca pana radeti dovleacul. Umplutura Se rade dovleacul pe partea cu gauri mari si se amesteca intr-un castron cu zaharul si scortisoara. Se poate rade si in robotul de bucatarie. Se tapeteaza masa de lucru cu faina. Se imparte coca in 2 parti egale. Se intinde prima foaie de lungimea tavii de aragaz. Se pune pe ea jumatate din dovleac si ruleaza, avand grija sa o inchideti la capete. Se unge tava cu ulei si tapeteaza cu faina. Se intinde a doua foaie urmand aceleasi procedee. Se pun in tava si se coc la 350°F 45-55 de minute. Se poate pudra cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Se taie a doua zi. Se pastreaza la frigider sau la temperatura camerei acoperita cu film. Pofta buna !