Reţetă de post: Musaca de cartofi cu linte
Mancaruri / 06.03.2012

Ingrediente

500 grame cartofi,
200 grame linte,
1 ceapă,
2 Iinguri cu ulei,
1 lingură pesmet,
1 lingură pastă de tomate,
sare şi piper.
 

Mod de preparare

Se fierb cartofii cu coajă, se curăţă şi se taie felii.
Se fierbe lintea, se scurge şi se pisează în blender sau prin maşina de tocat.
Într-o tigaie se prăjeşte o ceapă cu puţin ulei, se adaugă lintea şi se mai ţine câteva minute pe foc.
Se adaugă sare şi piper.
Se unge o cratiţă cu uulei, se presară pesmet, se aşază un rând de cartofi, unul de linte şi aşa mai departe.
Se toarnă o ceaşcă de apă în care s-a amestecat pasta de tomate şi se pune la cuptor până când compoziţia este închegată.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro