Ingrediente
6 roşii mari
3 linguri de margarina vegetală
1 kilogram de ciuperci, tocate fin
1 căţel de usturoi tocat
un sfert de cană de pesmet
pătrunjel tocat
sare şi piper după gust
Mod de preparare
Se încălzeşte cuptorul. Se taie fiecare roşie pe din două, iar fiecare jumătate de roşie trebuie golită în centru. Presară sare şi piper pe fiecare roşie tăiată. Pune într-o tigaie margarina vegetală şi las-o pe foc să se topească. Mai apoi, adaugă usturoiul tocat. Ţine pe foc aproximativ două minute, după care adaugă ciupercile mărunţite. Găteşte până când ciupercile sunt rumenite, după care adaugă pătrunjel, sare şi piper, după gust. Amestecă şi ia tigaia de pe foc. Adaugă în tigaie pesmetul şi amestecă bine. Acum că umplutura este gata, adaug-o proporţionat în fiecare jumătate de roşie. Ideal ar fi ca umplutura să fie cu vârf. Mai apoi, presară pe deasupra pătrunjel. Roşiile astfel decorate trebuie ţinute la cuptor, pe o foaie de copt, timp de 8 minute, până când roşiile sunt moi, iar partea de sus rumenită.
voi va dati seama cat inseamna 1 kg de ciuperci ? sau rosile voastre sunt gigantice ...
Aroma deosebita ,usoare ,delicioase ,pot constitui cu succes o garnitura la miel ,pasare ,porc .