Reteţa lui Jamie Oliver: Pizza perfectă pentru familia ta
Aperitive / 08.03.2012

Ingrediente

Pentru aluat:

400 g făină
100 g griş
1 plic de drojdie uscată (7 grame)
1 linguriţă de zahăr
325 ml apă călduţă
1 linguriţă de sare

Pentru toppinguri:

200 g brânză de oaie
200 g mozzarella (din cea uscată, nu din cea de bivoliţă)
1 ou
150 g bacon
150 g salam uscat, picant
150 g prosciutto crud
1 lingură de oregano uscat, tocat
1 lingură boia iute
2 linguri de roşii uscate la soare

Pentru sos:

1 căţel de usturoi
1 lingură de ulei extravirgin de măsline
1 lingură de busuioc uscat şi tocat (dacă aveţi busuioc verde, e şi mai bine)
1 conservă de roşii întregi
sare, piper

Mod de preparare

Pentru prepararea aluatului se procedează astfel. În puţină apă călduţă se pun drojdia şi zahărul, făina, grişul şi sarea. Se frământă zece minute, aluatul obţinut se înveleşte într-o foaie de plastic şi se lasă pentru 20 de minute într-un loc călduros.
Sosul se obţine din usturoiul tăiat felii subţiri care se căleşte în ulei de măsline încins. După un minut, se pun roşiile din conservă cu tot cu sosul în care stau. Tot acum se pune busuiocul, se pun sare, piper, se amestecă bine şi se lasă pe foc 20 de minute. Sosul se pasează cu blenderul şi se lasă la răcit.

După ce a crescut aluatul, se întinde, se unge cu sosul de roşii şi se pun, tăiate mărunt, toppingurile pe care am ales să le folosim.
Se bagă la cuptor care, în prealabil, a fost încins la circa 250 de grade.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro