Reţetă Andreea Raicu: Terci de ovăz
Mancaruri / 15.10.2012

Ingrediente

50 g fulgi de ovăz
350 ml lapte sau apă
1 lingură cu miere sau sirop de agave
sare

Mod de preparare

Se încălzeşte o tigaie uscată şi se prăjesc puţin fulgii de ovăz, la foc mediu.

Într-o cratiţă se pun fulgii prăjiţi împreună cu laptele şi se fierb la foc mic, aproximativ 10 minute, amestecând frecvent cu o lingură. Dacă laptele scade prea mult, se poate adăuga câte puţină apă.

După aproximativ 5 minute de fierbere, se adaugă sare. Sarea este foarte importantă pentru terciul de ovăz deoarece aceasta îi dă un gust bun.

Când s-a fiert se acoperă şi se lasă timp de 5 minute. Deasupra se pot pune şi fructe de pădure, iar mierea se adaugă chiar înainte de servire.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro