Ingrediente
400 grame file de cod
1 linguriţă cu ghimbir ras
200 ml suc de portocale proaspăt
2 linguri de suc de lămâie
1 linguriţă cu muştar Dijon
1 portocală bio
4 cepe verzi
1 lingură cu ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare
Codul se spală şi se usucă cu un prosop de hârtie.
Într-o tigaie neaderentă se pune uleiul de măsline şi se căleşte uşor ghimbirul, apoi se adaugă sucul de lămâie, muştarul şi sucul de portocale.
Se amestecă şi se lasă la fiert un minut, apoi se adaugă fileurile de cod.
Se pune un capac pe tigaie şi se lasă să fiarbă 6-8 minute la foc mic sau până când peştele este făcut. Ai grijă să nu se sfărâme peştele.
Când peştele este gata, se scoate din tigaie şi se ţine la cald.
Portocala se curăţă de coajă şi se taie rondele, pe o farfurie, ca să nu se piardă sucul.
În lichidul rămas se adaugă feliile de portocală, capa verde tăiată mărunt şi se înăbuşă 3-5 minute, apoi se stinge focul şi se lasă cu capacul pus pe tigaie timp de 1-2 minute.
Se serveşte peştele împreună cu sosul şi feliile de portocală.
Exista deja o carte a Andreei Raicu, se numeste Mananca si arata bine
Pe cand si o Carte de bucate autor Andreea Raicu?