Reţetă Andreea Raicu: Somon cu sirop de arţar şi soia. Poftă bună!
Ingrediente
500 grame file de somon
1/4 cană cu sirop de arţar
1 căţel de usturoi, pisat (opţional)
2 linguri cu sos de soia
1/4 linguriţă cu sare
1/8 linguriţă cu piper negru măcinat
Mod de preparare
Se amestecă într-un bol mic siropul de arţar, sosul de soia, usturoiul, sarea şi piperul.
Se pune somonul într-un vas termorezistent şi se toarnă peste el amestecul de mai sus. Se acoperă vasul şi se lasă peştele la marinat, cel puţin jumătate de oră (la frigider), trebuie întors pe ambele părţi astfel încât marinata să îl pătrundă.
Se încălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius.
Se pune vasul cu peşte în cuptor şi se lasă 20 de minute (sau până când carnea se desprinde uşor cu furculiţa).
Se serveşte cu garnitură la alegere.
Este prajitura ei sau e copiata din Carte a de bucate?