Reţetă Andreea Raicu: Somon cu sirop de arţar şi soia. Poftă bună!
Mancaruri / 27.10.2012

Ingrediente

500 grame file de somon
1/4 cană cu sirop de arţar
1 căţel de usturoi, pisat (opţional)
2 linguri cu sos de soia
1/4 linguriţă cu sare
1/8 linguriţă cu piper negru măcinat

 

Mod de preparare

Se amestecă într-un bol mic siropul de arţar, sosul de soia, usturoiul, sarea şi piperul.
Se pune somonul într-un vas termorezistent şi se toarnă peste el amestecul de mai sus. Se acoperă vasul şi se lasă peştele la marinat, cel puţin jumătate de oră (la frigider), trebuie întors pe ambele părţi astfel încât marinata să îl pătrundă.
Se încălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius.
Se pune vasul cu peşte în cuptor şi se lasă 20 de minute (sau până când carnea se desprinde uşor cu furculiţa).
Se serveşte cu garnitură la alegere.

  • Alecu, sâmbătă, 03.11.2012 08:08
    Reteta A.R.

    Este prajitura ei sau e copiata din Carte a de bucate?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro