Pui picant cu legume si orez
Mancaruri / 04.06.2013

Ingrediente

0,600 g piept pui dezosat 0,200 g orez (bob prefiert) 1 morcov 1 dovlecel 1 ceapa rosie 1 ardei iute 1 ardei verde 1 ardei capia 1 ardei galben 1 catel usturoi 1 ardei portocaliu California 100 ml ulei masline 50 ml sos soia 1 lingura condimente pentru friptura Kotanyi 4-5 frunze menta proaspata piper macinat

Mod de preparare

1. Pentru orez : Intr-o craticioara se pune la fiert apa,pana clocoteste,apoi se adauga orezul si se fierbe pana se inmoaie ,cam 20 min. Dupa ce s-a inmuiat orezul,craticioara se pune sub jet de apa rece ,pentru ca bobul de orez sa se spele de amidon. Se strecoara orezul cu o sita si se caleste usor in putin ulei de masline si se condimenteaza cu piper macinat. Se pastreaza la cald pana in momentul servirii. 2. Pieptul de pui se taie fasii late,cam de 1 cm. Fasiile de pui se pun la marinat 15 min,intr-o compozitie din sos soia,condimente pentru friptura si usturoi razuit fin. 3. Intre timp spalam legumele,taiem sau scoatem cotoarele unde este necesar,apoi le taiem julien. Intr-un castron le vom amesteca. 4. Intr-o tigaie cat mai intinsa,turnam restul de ulei de masline,iar cand s-a incins adaugam legumele. Amestecam cat mai lejer sau scuturam tigaia,pentru ca legumele sa nu se lipeasca. Cand morcovul s-a inmuiat,tragem legumele pe o jumatate de tigaie si adaugam fasiile de pui marinate,pe cealalta jumatate de tigaie. Tigaia o vom tine pe foc 5 min,mai mult pe partea unde se afla carnea,pana ce aceasta se rumeneste usor. 5. Dupa cele 5 min,vom amesteca legumele cu carnea si vom mai tine pe foc alte 5 min,scuturand din cand in cand tigaia. 6. Montare pe farfurie : Se ia cate o portie de orez si se aseaza in centrul farfuriei,iar pe marginea orezului montam fasii de pui cu legume. Orezul il vom orna cu menta taiata fin.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro