Pui la cuptor cu parmezan
Mancaruri / 05.03.2017

Ingrediente

- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, zdrobit şi tocat fin
- 1/4 linguriţă boia iute
- 5 piepţi de pui dezosaţi
- 2 căni sos marinara(sos de roşii)
- 1/4 ceaşcă bucuoic proaspăt tocat
- 250 g mozzarella tocată
- 1/2 cană parmezan ras
- 150 g crutoane simple sau cu usturoi

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 175°C.

Unge un vas termorezistent cu ulei de măsline, apoi presară usturoiul şi boiaua iute.

Pune pieptul de pui în vas şi toarnă sosul de roşii peste el. Presară apoi busuiocul, jumătate din cantitatea de mozzarella, urmată de jumătate din parmezan. Se adaugă crutoanele, apoi finalizăm cu ultimul strat de mozzarella şi parmezan, în această ordine.

Se coace în cuptorul încălzit în prealabil până când brânza şi crutoanele devin de culoare maro-aurie, iar puiul nu mai este roz în interior, adică aproximativ 35 de minute.

 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro