Piept de pui în sos cremos de smântână cu mărar
Ingrediente
4 bucăți de piept de pui
1 lingură cu ulei de măsline
1 ceapă, tocată mărunt
2 lingurițe cu usturoi pisat
1 cană cu vin alb
2 căni cu supă de pui
4 linguri cu mărar proaspăt, tocat mărunt
1 cană cu smântână
4 linguri cu unt
2 linguri cu făină
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 260 de grade.
Acoperă o tavă joasă cu folie din aluminiu și unge cu puțin ulei.
Așază bucățile de piept de pui în tavă, cu pielea în sus, și pune la cuptor, timp de 20-25 de minute.
În timp ce puiul este la cuptor, pregătește sosul cu mărar.
Încinge uleiul într-o togaie mare, la foc mediu.
Adaugă ceapa și usturoiul și călește timp de cinci minute.
Toarnă vinul alb și supa de pui și lasă să dea în clocot.
Amestecă smântâna, mărarul și untul și adaugă-le în tigaie.
Scoate puțină supă într-un bol, adaugă făina și amestecă bine, apoi toarnă în tigaie.
Amestecă bine și lasă să fiarbă încet, la foc mic, până când se face puiul.
Când pieptul de pui este gata, taie-l în bucăți mai mici și pune-l pe un platou.
Toarnă sosul cu mărar peste bucățile de piept de pui și servește fierbinte.