Ingrediente
2 pești macrou (poți folosi și alt tip de pește), un ardei gras, un morcov, 3 cartofi, 2 cepe, suc de citrice (sau o lămâie), 4-5 căței de usturoi, 4-5 ardei iuți mici (eu am folosit murați), condimente pentru pește, maggi secretul gustului, puțin piper
Mod de preparare
Se pun cartofii întregi la fiert. La fel și morcovi. Peștele se spală, se crestează și se condimentează cu puțin piper, maggi secretul gustului și condiment pentru pește. Se așază în vas yena, iar între crestături se pun felii de lămâi și bucățele de usturoi tăiat. Între timp, ceapa se taie rondele, iar ardeiul cubulețe. Se scot cartofii, se curăță de coajă și se taie tot rondele. La fel și morcovii fierți. Legumele astfel tăiate se așază pe lângă pește în ordinea dorită. Ardeiul iute se presară peste toată compoziția. Se pune un cubuleț de unt și apă cât să acopere legumele. Se dă la cuptor, care a fost în prealabil încălzit, 40-45 de minute. Poftă bună!