Paine iepuras
Mancaruri / 04.05.2013

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat: 2 cani de faina, drojdie, un varf de sare, 1 lingurita de zahar, 200 ml lapte, 100 g margarina, ½ cana apa minerala, 1 ou. Pentru décor: 1 ou, seminte de susan si chimen, cereale.

Mod de preparare

Pregatim aluatul: asezam faina intr-un bol, incalzim laptele si in el dizolvam drojdia, margarina o topim si amestecam cu sarea, zaharul apa minerala si oul. Framantam aluatul bine apoi il lasam sa dospeasca trei sferturi de ora. Pregatim tava pe care o tapetam cu hartie de copt unsa cu ulei si modelam din aluat un iepuras dupa imaginatie. Pentru décor am folosit cereale la ochi si gura precum si seminte de susan si chimen. Am uns iepurasul cu ou si l-am copt in cuptorul in prealabil incalzit pana cand am vazut ca s-a rumenit (aproximativ 30 minute).

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro