Ingrediente
Blat 10 oua 10 linguri apa 20 linguri zahar 20 linguri faina 1 praf de copt esente Crema ganache 300 g ciocolata amaruie 300ml frisca lichida esenta de rom Pentru decor 500 gr capsuni 2 tablete de ciocolata cu lapte
Mod de preparare
Cat blatul este la cuptor vom face crema. Ciocolata am facuto bucatele mici,frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele ,se amesteca pana se omogenizeaza .O mai pun cateva minute pe foc amestecand incontinuu ,apoi o dau deoparte pana se raceste ,o pun pe urma la frigider cateva ore ,cand e rece o bat bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa si groasa. Cand toate sunt gata vom trece la asamblarea tortului,blatul il vom taia in doua si il vom insiropa vom adauga crema o vom intinde uniform dupa care vom adauga si cealata parte din blat pe deasupra tortului vom turna ciocolata pe care o rupem bucatele o punem intr-un bol cu 2 linguri de lapte si o vom da la microunde pentru un minut jumate ,o scoatem si amestecam incontinu sa se toapeasca toata in aceasta compozitie vor fi trecute si capsunele ,ciocolata o vom turna deasupra tortului niveland usor toata compozitia . Il vom da la rece pentru o noapte sa se imbine toate aromele. Pentru decoar am mai folosit si 3 frunzulite de trandafir pe care le-am spalat bine si le-am sters la fel de bine dupa care au fost trecute prin ciocolata si lasate sa se intareasca. Pofta buna!