Tort inima cu frisca si fructe
Desert / 08.05.2013

Ingrediente

Blat: 9 oua, 9 linguri de zahar, 7 linguri de faina, 2 linguri cacao, 1 plic zahar vaniliat. Pentru insiropat: apa si zahar. Crema: 500 ml smantana pentru frisca, 5 linguri zahar, 250 g capsuni. Pentru ornat: capsuni, kiwi, banane, fulgi de ciocolata.

Mod de preparare

Prepararea blatului: Se bat albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si uleiul. Faina o amestecam cu cacao si cu praful de copt si apoi punem cate o lingura in compozitia de oua. Coacem la cuptorul preincalzit 45 minute, dupa care scoatem blatul si il lasam o noapte. Prepararea cremei: A doua zi preparam frisca cu zaharul si capsunile taiate bucatele, insiropam blaturile si acoperim cu crema. Se imbraca tortul in frisca batuta, se niveleaza si se orneaza cu fructele taiate dupa bunul plac, dar si cu bucatele de ciocolata. Tortul il dam la frigider pentru minim 2 ore.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro