Cozonac cu miez de nuca, rahat si cacao
Desert / 02.05.2013

Ingrediente

2 Kg. faina alba 4 cani lapte dulce 2 cuburi de drojdie 600 gr. zahar 200 ml de ulei 7 oua 2 lingurite de sare 350 gr. miez de nuca 300 gr.rahat 70 gr cacao 1 sticluta de esenta de rom 1 sticluta de esenta de vanilie 10 lingurite nuca de cocos 1 lamaie

Mod de preparare

Dizolvam drojdia intr-un castron cu o cana de lapte dulce cald si doua linguri de faina . Cernem faina in vasul in care urmeaza sa facem aluatul. Separat intr-un castron se bat 6 galbenusuri , se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si se toarna peste faina. Adaugam 2 cani de lapte dulce caldut, drojdia dizolvata, 2 lingurite de sare, sticluta de vanilie, coaja de lamaie rasa, si framantam aluatul concomitent cu turnarea uleiului si framantarea aluatului, pana nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Acoperim vasul si il lasam sa creasca intr-un loc cald. Miezul de nuca se da prin masina si se adauga intr-un bol separat impreuna cu laptele ramas, cacaua , sticluta de rom, rahatul taiat cubulete si se amesteca. Cand aluatul a crescut se ia o bucata de aluat, se intinde pe o suprafata plana, pe care am presarat faina si deasupra intindem umplutura de cacao, rahat si miez de nuci.Se ruleaza ,se aseaza in tavi unse cu ulei si se pun sa mai creasca la loc caldut.Dupa ce a crescut se unge cu galbenusul de la un ou si introducem tavile la cuptorul incins pentru aproximativ 50 minute la foc potrivit. Cand sunt gata se scot , se face un sirop din apa si zahar si ungem cozonacii si ii dam cu nuca de cocos. Pofta buna !

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro