Ouă în cuib de spanac
Mancaruri / 08.11.2011

Ingrediente

6 ouă,
1 kilogram de spanac,
2 linguri cu unt,
1 lingură cu smântână,
1 lingură brânză rasă,
sare

Mod de preparare

Se alege spanacul şi se fierbe. Se lasă la o parte, o lingură de spanac, iar restul se aşază într-o tavă pentru cuptor, cu două linguri de unt. Se presară brânză rasă şi se pune puţină smântână.

Separat se bat albuşurile, se adaugă sare şi se toarnă peste spanacul din formă. Se netezeşte albuşul cu dosul lingurii şi din loc în loc se fac găuri rotunde, cât să încapă un gălbenuş. La mijloc se face o gaură ceva mai mare, în care se aşază spanacul păstrat la cald. În fiecare gaură se pune câte un gălbenuş, cu grijă, să rămână întreg. Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se prinde gălbenuşul. Se servesc în formă.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro