Orez cu pui, în stil chinezesc
Mancaruri / 14.05.2017

Ingrediente

1 ou
1 lingură cu apă
1 lingură cu unt
1 lingură cu ulei de floarea soarelui
1 ceapă tocată
2 căni cu orez alb fiert şi răcit
2 linguri cu sos de soia
1 cană cu carne fiartă de pui, tăiată bucăţele mici
piper după gust

Mod de preparare

Bate oul cu apa într-un bol mic.
Topeşte untul înt-o tigaie mare, la foc mediu.
Adaugă oul şi lasă-l neatins timp de unu sau două minute, apoi scoate-l din tigaie şi taie-l în fâşii.
Încinge uleiul în aceeaşi tigaie, adaugă ceapa şi căleşte-o până se înmoaie.
Adaugă apoi orezul, sosul de soia, piperul şi carnea de pui.
Căleşte la foc mare timp de cinci minute, apoi adaugă fâşiile de ou.
Se serveşte fierbinte.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro