Orez cu pui, în stil chinezesc
Ingrediente
1 ou
1 lingură cu apă
1 lingură cu unt
1 lingură cu ulei de floarea soarelui
1 ceapă tocată
2 căni cu orez alb fiert şi răcit
2 linguri cu sos de soia
1 cană cu carne fiartă de pui, tăiată bucăţele mici
piper după gust
Mod de preparare
Bate oul cu apa într-un bol mic.
Topeşte untul înt-o tigaie mare, la foc mediu.
Adaugă oul şi lasă-l neatins timp de unu sau două minute, apoi scoate-l din tigaie şi taie-l în fâşii.
Încinge uleiul în aceeaşi tigaie, adaugă ceapa şi căleşte-o până se înmoaie.
Adaugă apoi orezul, sosul de soia, piperul şi carnea de pui.
Căleşte la foc mare timp de cinci minute, apoi adaugă fâşiile de ou.
Se serveşte fierbinte.