Miel cu verdeturi si usturoi
Mancaruri / 19.04.2013

Ingrediente

2 kg pulpa de miel 1 lamaie, taiata in doua si cu semintele scoase Condiment verdeturi si usturoi 3 linguri de cimbru proaspat, tocat fin 2 linguri de rozmarin proaspat, tocat fin 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat fin 8 catei de usturoi, tocati fin 1 lingura de sare de mare 1 jumatate lingurita de piper negru, macinat 60 ml de ulei de masline 8 catei de usturoi, tocati fin 1 lingura de sare de mare 1 jumatate lingurita de piper negru, macinat 60 ml de ulei de masline

Mod de preparare

Pentru a prepara mixul de condimente, puneti intr-un castron de marime medie verdeturile, usturoiul, sarea si piperul. Turnati uleiul si amestecati, pana la omogenizare.Folosind un cutit ascutit, crestati in mai multe locuri fiecare pulpa de miel (incizati in jur de 5 mm). Aplicati amestecul de verdeturi pe toata carnea, introducand din el si in crestaturi. Lasati la marinat timp de o ora, la temperatura camerei.Incalziti cuptorul la 180ºC. Puneti carnea in tava de copt, pe un gratar, cu partea grasa in sus, si introduceti-o in cuptor. Lasati-o 2 ore; dupa prima ora, acoperiti tava cu folie de aluminiu. Cand friptura de miel s-a facut, aromele verdeturilor au patruns pe deplin in carne. Transferati friptura pe un platou intins. Stoarceti lamaia deasupra. Lasati astfel 10-15 minute, inainte de a taia carnea de miel.Serviti-o cu legume fierte sau fripte.Sfat: E important sa lasati o friptura sa se odihneasca vreo 10 minute inainte de a o taia si a o servi. In acest fel, are loc o echilibrare a temperaturii din interior cu cea de afara, iar sucurile din carne se redistribuie, facand-o mai zemoasa si mai usor de taiat.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro