Cozonac impletit cu 3 umpluturi diferite
Desert / 19.04.2013

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat 600 gr faina 50 gr drojdie 60 gr zahar 250 ml lapte 3 oua 100 gr unt o lingurita zeama de lamaie o lingurita sare un ou pentru uns cozonacul zahar pudra pentru ornat Pentru prima umplutura 100 gr alune macinate 100 ml lapte 40 gr zahar un pachet zahar vanilat un praf de scortisoara un praf de sare o lingurita rom Pentru a doua umplutura 100 gr seminte de mac macinate 100 ml lapte 50 gr zahar o lingurita rom Pentru a treia umplutura 300 gr rahat taiat marunt 100 gr stafide

Mod de preparare

Se amesteca bine ingredientele pentru aluat .Dupa ce se framanta bine aluatul se lasa la dospit o ora apoi se imparte compozitia in 3 parti egale ,se umplu cu cele 3 compozitii diferite apoi se ruleaza si se impletesc ,se dau cu ou batut se pun in tava pe hartie de copt ,se mai lasa cam 30 de minute sa creasca apoi se da la cuptor circa o ora si 30 minute .Eu am dublat compozitia si am facut doi cozonaci in tava mare ! Pofta Buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro