Ingrediente
1 găină întreagă
300 grame de ficat
pătrunjel verde
1 ou
150 grame pastramă de curcan
100 grame smântână
sare, piper, rozmarin, ulei
100 grame ciuperci
1 pahar de vin alb
Mod de preparare
Ficatul se trage în ulei până se întăreşte suficient pentru a fi tăiat mărut, şi mai apoi se amestecă bine cu ciupercile mărunţite, sarea, piperul, pastramă tăiată mărunt, oul, smântâna şi pătrunjelul tocat. În etapa a doua, se desprinde pielea găinii de la piept introducând degetele de la gât în jos şi se umple cu o treime din amestec, restul se introduce în burtă şi apoi se coase.
Îaninte de a fi băgată la cuptor, găina se stropeşte cu grăsime, se piperează şi sărează, se adaugă frunzele de rozmarin. În momentul în care pe deasupra găinii se prinde o crustă aurită, înseamnă că este gata. ESte important ca pe timpul coacerii, găina să fie stropită cu grăsime sau cu apa şi vin.
Foarte buna fara afumatura din pastrama .