Ingrediente
- 4 dovlecei mici
- 250 g brânză telemea
- 250 g cremă de brânză sau brânză slabă de vaci
- 3 ouă
- 250 g iaurt
- 2 linguri unt
- 100 g caşcaval
- mărar
- sare
- piper
- ceapă verde
Mod de preparare
Se curăţă dovleceii de coajă şi se taie rondele nici prea groase, nici prea subţiri.
Telemeaua se rade şi se amestecă cu crema de brânză, se adaugă piper, mărar şi sare dacă mai e necesar, iar ouăle se amestecă separat cu iaurtul.
Cel mai indicat pentru acest preparat este un vas de yena, care se unge cu unt. Se pune primul strat de dovlecei, apoi amestecul de brânzeturi, şi punem astfel aproximativ 4 straturi. Deasupra ultimului strat de dovlecei turnă compoziţia din ouă şi iaurt, apoi radem caşcaval din abundenţă.
Se lasă la cuptor la foc mediu timp de 30-40 de minute. Când e gata, tocăm ceapă verde deasupra, lăsam să se odihnească puţin, iar apoi e gata de servit!