Ingrediente
250 de grame de paste
300 de grame de creveţi proaspeţi sau congelaţi
usturoi
ardei iute
zeamă de lămâie
2 linguri de unt
1 lingură de ulei de măsline extravirgin
puţin vin alb
sare
piper negru proaspăt măcinat
pătrunjel tocat mărunt
smântână lichidă (opţional)
Mod de preparare
Se pune apa pentru paste la fiert, dar nu înainte de a adăuga multă sare.
Până când se fierb pastele se prepară sosul.
Într-o tigaie se pun uleiul de măsline, untul, usturoiul şi ardeiul iute, lăsând la foc mic să se amestece aromele, după care se adaugă creveţii. Se stropeşte cu puţin vin alb şi zeamă de lămâie, după care se asezonează cu sare şi piper negru. Opţional se poate adăuga şi puţină smântână lichidă dacă preferi.
După ce pastele sunt fierte pe jumătate, se scurg şi se mai lasă în sos câteva minute, la foc mic.
Se presară pătrunjelul proaspăt peste paste şi puţin piper negru proaspăt măcinat.