Cozonac de curcan cu dovlecei (reteta din Provance)
Mancaruri / 29.01.2010

Mod de preparare

O reteta simpla, gustoasa si ieftina. Incearca si celelalte retete de cozonaci cu carne.

Ingrediente:

Pentru umplutura: 500 de grame de piept de curcan fara piele, trei dovlecei, o lingurita cu pudra de cimbru, ulei pentru prajit, sare si piper.
Pentru blat: cinci oua, 250 de grame de faina, trei linguri cu ulei, trei linguri cu lapte, o lingurita de drojdie uscata, o nuca de unt.

Preparare:

  • Spala si curata dovleceii si rade-i prin razatoarea mare. Taie carnea de curcan in bucatele cat o nuca.
  • Incinge uleiul intr-o tigaie, pune bucatele de carne si rumeneste-le circa cinci minute, adauga dovleceii, cimbrul, sare si piper dupa gust
  • Tine totul pe foc 10 minute, apoi lasa deoparte sa se raceasca.
  • Sparge ouale si bate-le ca pentru omleta. Adauga drojdia, laptele si uleiul, apoi faina. Framanta aluatul cu mana. Intinde o foaie mai mare decat vasul in care coci cozonacul.
  • Unge o tava clasica de cozonac, pune foaia de aluat, pune umplutura, apoi acopera cat de bine poti, cu aluat.
  • Coace cozonacul, in cuptorul incins, circa 45 de minute la foc potrivit.
  • Scoate cozonacul din tava dupa ce s-a racorit putin. Serveste aceasta bunatate cu salata.
  • tina, luni, 15.08.2011 01:25
    Cuvinte de apreciere

    O reteta minunata, simpla si f gustoasa, am incercat-

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro