Cozonac de curcan cu dovlecei (reteta din Provance)
Mod de preparare
O reteta simpla, gustoasa si ieftina. Incearca si celelalte retete de cozonaci cu carne.Ingrediente:
Pentru umplutura: 500 de grame de piept de curcan fara piele, trei dovlecei, o lingurita cu pudra de cimbru, ulei pentru prajit, sare si piper.
Pentru blat: cinci oua, 250 de grame de faina, trei linguri cu ulei, trei linguri cu lapte, o lingurita de drojdie uscata, o nuca de unt.
Preparare:
- Spala si curata dovleceii si rade-i prin razatoarea mare. Taie carnea de curcan in bucatele cat o nuca.
- Incinge uleiul intr-o tigaie, pune bucatele de carne si rumeneste-le circa cinci minute, adauga dovleceii, cimbrul, sare si piper dupa gust
- Tine totul pe foc 10 minute, apoi lasa deoparte sa se raceasca.
- Sparge ouale si bate-le ca pentru omleta. Adauga drojdia, laptele si uleiul, apoi faina. Framanta aluatul cu mana. Intinde o foaie mai mare decat vasul in care coci cozonacul.
- Unge o tava clasica de cozonac, pune foaia de aluat, pune umplutura, apoi acopera cat de bine poti, cu aluat.
- Coace cozonacul, in cuptorul incins, circa 45 de minute la foc potrivit.
- Scoate cozonacul din tava dupa ce s-a racorit putin. Serveste aceasta bunatate cu salata.
O reteta minunata, simpla si f gustoasa, am incercat-