Pui cu miere (reteta din regiunea Loarei)
Mod de preparare
Foarte simpla, aceasta mancare este gata imediat. Tot ce iti trebuie este o tigaie buna, cu fundul gros. Mancarea merge foarte bine preparata in wok.Ingrediente: doi piepti fara piele si oase (sau sase pulpe fara os si piele), sase linguri de miere, trei linguri de suc de lamaie, o nuca de ghimbir ras, o lingura de faina, ulei, sare, piper, cateva linguri de ulei pentru prajit.
Preparare:
- Taie carnea in bucatele. Sareaza carnea bine si lasa bucatelele sa stea 10 minute.
- Prepara un sos din mierea usor incalzita, sucul de lamaie, ghimbirul ras. Amesteca faina cu putin lapte pana rezulta o pasta ca o smantana groasa, si adauga faina in sosul cu miere. Amesteca totul bine.
- Pune carnea in acest sos si, cu mana, pentru ca este cel mai bun instrument, scoate bucatele, si prajeste-le in ulei incins. Tine focul mare.
- Cand carnea se coloreaza usor, adauga restul de sos, da focul mai incet, si lasa sosul si carnea sa se caramelizeze usor. Amesteca cu o spatula, cu grija ca sa nu se rupa bucatelele de carne.
- Serveste mancarea cu paine prajita si salata verde proaspata.
Sfat Eva: poti folosi amidon de porumb in loc de faina, situatie in care nu mai este nevoie sa-l amesteci cu lapte.
mie mi-a iesit reteta. Am incercat cu miere de rapita, care nu este asa de aromata ca cea de tei sau fructe de padure. Am luat-o de pe www.miere natura.eu. Si nu ma laud, dar prietenului mei i-a placut la nebunie (cel putin asa a zis :D)
Totusi, uitandu-ma la poza dvs si la rezultatul obtinut de mine nu pot sa nu ma intreb cu ce am gresit.. ale dvs par a semana un pic cu un pané, pe cand ale mele sunt niste bucati normale de pui prajit inconjurate de un sos caramelizat de miere. Am folosit cam o lingura jumatate de amidon in loc de faina. Dar chiar si dupa ce s-a racit un pic, sosul nu a devenit dedestul de gros incat sa 'stea' pe pui. As aprecia orice pont, deoarece sunt inca incepator in bucatarie :)