Frantuzisme cu pui si curcan
Mancaruri / 29.01.2010

Mod de preparare

Carnea de pui si cea de curcan sunt apreciate pentru calitatile lor nutritive si gustul bun. Au un nivel redus de grasimi si, nu in ultimul rand, un pret convenabil.

Carnea de pui si de curcan au marele merit de a se gati repede, si de a fi la fel de gustoase indiferent daca mancarea este calda sau rece.
In 100 de grame de carne de pasare se gasesc 20-25 de grame de proteine (sunt necesare 0,8 grame de proteine, pe zi, pentru fiecare kilogram de masa corporala), minerale – fier, zinc, magneziu, precum si importanta vitamina B12, care se gaseste doar in carne.

Valori energetice:
100 de grame de pipt de curcan, fara piele, are 110 kcal, iar cu piele 180 kcal. Pulpa de curcan are 180 kcal, pieptul de pui fara piele, 140 kcal, piept de pui cu piele 177 kcal, pulpa de pui, 150 kcal.

Poti incerca si ciorba de la Radauti, dar si cozonacelul de pui, sau quiche cu pui si legume.

Toate acestea, dar si colectia noua de retete se pot prepara, la fel de bine cu pui sau curcan.

Cozonac de curcan cu dovlecei

Pui cu miere

Tajine de pui cu lamaie
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro