Cotlete de porc cu mere caramelizate
Mancaruri / 28.10.2016

Ingrediente

4 cotlete de porc groase
2 mere de plăcintă, decojite, fără cotor și tăiate în felii
1 linguriță ulei de floarea soarelui
2 linguri zahăr brun
sare și piper după gust
1/8 linguriță scorțișoară măcinată
1/8 linguriță nucșoară măcinată
2 linguri cu unt nesărat

Mod de preparare

Încinge cuptorul la 80 de grade Celsius.
Pune în cuptor, la încălzit, un vas pentru servit, de mărime medie.
Încinge o tigaie mare la foc mediu.
Unge cotletele cu ulei pe fiecare parte și pune-le în tigaie.
Lasă-le timp de 5-6 minute, întorcându-le din când în când, sau până când sunt făcute.
Transferă-le în tava încălzită și ține-le la cald în cuptorul preîncălzit.
Într-un bol mic, amestecă zahărul brun, sarea, piperul, scorțișoara, nucșoara măcinată.
Adaugă untul în tigaia în care ai prăjit cotletele, pune amestecul de zahăr și mirodeniii, apoi adaugă merele.
Acoperă și lasă până când merele s-au înmuiat puțin.
Scoate merele cu o spumieră, fără să iei tigaia de pe foc, și aranjează-le deasupra cotletelor, având grijă să păstrezi căldura în cuptorul preîncălzit.
Lasă sosul în continuare pe foc, neacoperit, până se îngroașă puțin.
Toarnă apoi sos cu lingura peste cotlete și mere.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro