Ingrediente
8 cartofi medii
300 g carne tocată
3 cepe roşii
300 g fasole cu bob roşu
1 linguriţă de chilli pisat
2-3 linguri de bulion
3-4 linguri de ulei de măsline
1 lingură de boia dulce
salată verde
sare
piper
Mod de preparare
Spală cartofii şi lasă-i la fiert, în coajă, în apă cu sare, acoperiţi cu un capac. Fasolea trebuie spălată separat şi fiartă în două-trei ape, apoi se lasă la scurs într-o sită.
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în uleiul de măsline încins, apoi adaugă carnea, sosul chilli, boiaua, sarea, piperul, bulionul şi fasolea fiartă. Toarnă puţină apă în mai multe rânduri, ca să nu se lipească, şi lasă să fiarbă la foc mic, până scade.
Între timp, cartofii se scot din apa în care au fiert şi se lasă să se răcească, apoi se crestează, se scoate puţin miez şi se adaugă umplutura picantă. Se bagă la cuptor ca să se rumenească şi la sfârşit îi poţi servi cu diverse salate.