Ingrediente
2 căni și jumătate cu făină
2 căni cu zahăr
1 linguriță cu bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță cu sare
2 ouă, bătute
1 cană cu piure de dovleac
1/2 cană cu ulei de floarea soarelui
2 căni cu măr curățat de coajă, tocat bucățele mici
2 linguri cu făină
1/4 cană cu zahăr
1 linguriță cu scorțișoară măcinată
4 lingurițe cu unt rece
Mod de preparare
Coace la cuptor o jumătate de dovleac, tăiat felii, până când se înmoaie și se rumenește . Curăță pulpa de pe coajă și amestecă în blender pentru a obține un piure fin.
Unge 18 forme de brioșe sau folosește forme din hârtie.
Într-un bol mare pune două căni și jumătate de făină, 2 căni cu zahăr, o jumătate de linguriță cu scorțișoară, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Într-un alt bol, amestecă ouăle, uleiul și o cană cu piure din dovleac.
Adaugă amestecul de dovleac peste amestecul cu făină și amestecă pentru a le încorpora.
Pune bucățelele de măr în compoziție și amestecă iar.
Cu o lingură, pune compoziția în formele pentru brioșe.
Într-un vas mic, amestecă 2 linguri cu făină, 1/4 cană cu zahăr, 1/2 linguriță cu scorțișoară și untul rece. Frământă cu vârful degetelor pentru a forma mici firimituri. Presară acest topping peste aluatul de brioșe din forme.
Coace brioșele la 175 de grade Celsius timp de 35 - 40 de minute.