Cartofi franţuzeşti
Ingrediente
- 1/2 kg cartofi
- 250 g kaiser
- 300 g smântână
- 200 g caşcaval ras
- 4 ouă fierte
- sare
Mod de preparare
Se fierb cartofii şi ouăle separat, timp în care se taie kaiserul sau şunculiţa bucăţele şi se rade caşcavalul.
Când toate sunt pregătite, tăiem rondele cartofii şi ouăle tari şi începem să le punem într-un vas de iena straturi, straturi.
Primul strat îl constituie rondelele groase de cartofi, apoi punem kaiserul, ouăle, jumătate din cantitatea iniţială de smântână şi procedăm la fel şi cu caşcavalul ras. Punem sare dacă este necesar. Acoperim cu încă un rând de cartofi, smântâna rămasă şi caşcavalul.
Se bagă la cuptor aproximativ 15-20 de minute, până ce preparatul de rumeneşte pe deasupra.
Poftă bună!