Ingrediente
Ingrediente pentru blat:
1 1/2 cană cu făină
1/2 cană cu zahăr
1/4 cană cu cacao
1 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă cu sare
5 linguri cu ulei vegetal
1 lingură cu oţet
1 linguriţă cu extract de vanilie sau păstaie de vanilie
1 cană cu apă fierbinte
Ingrediente pentru crema de ornat:
200 grame de bucăţi de ciocolată neagră
1/2 cană cu frişcă lichidă
Mod de preparare
Ingredientele pentru blat se amestecă toate direct în tava pentru tort cu pereţii detaşabili.
Se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius şi se lasă 25-30 de minute.
Se lasă la răcit, timp în care se prepară crema pentru ornat.
Pentru crema de ciocolată se amestecă frişca lichidă cu bucăţile de ciocolată şi se lasă pe foc până când s-a topit ciocolata.
Se toarnă crema peste blat şi se ornează cu ajutorul unei linguri ca să arate ca o floare. Se ornează cu zmeură proaspătă.
Foto: http://www.homecookingadventure.com