Mod de preparare
Pestele nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Bogat in minerale (fosfor, siliciu, magneziu), in grasimi benefice (mai ales Omega 3), pestele ar trebui consumat cel putin de trei ori pe saptamana. Indicat deopotriva si copiilor si adolescentilor si femeilor si barbatilor si adultilor si varsticilor, pestele este prea putin consumat.
Este preparat de cele mai multe ori banal: prajit, rasol sau la cuptor. De fapt, se pot obtine o sumedenie de mancaruri delicioase. Este o optiune excelenta pentru gratarul de la iarba verde si o delicatesa la masa de duminica, daca te vei inspira din retetele de mai jos. Cantitatile sunt pentru patru portii.
Informatii necesare atunci cand mergi la cumparaturi:
- Cumpara peste curatat, daca ideea de a-l lua intreg nu iti surade.
- Cumpara file mai ales pentru portiile destinate copiilor.
- Pestele gras este sanatos si ar trebui consumat o data pe saptamana.
- Pestele din crescatorii este comparabil din punct de vedere al gustului cu cel crescut natural, dar este o optiune ecologica
Peste cu ciuperci si sos de iaurt
Soufle de peste
Crochete de cod cu crema de usturoi
Macaroane cu ton