Peste cu ciuperci si sos de iaurt
Mancaruri / 04.06.2009

Mod de preparare

Foarte usor de preparat va fi pe placul tuturor.
 

Ingrediente:


patru bucati de file de peste (salau, merlucius, crap), de 150-200 de grame fiecare, patru cartofi potriviti, 200 de grame de ciuperci, trei rosii, doua cepe, un borcan de iaurt gras mic (150 de grame), doua galbenusuri de ou, patrunjel verde, 100 ml vin alb, sare, piper, ulei.

Preparare:

  • 1. Curata si taie in felii rotunde ceapa si cartofii. Curata ciupercile si taie-le in bucati mari. Taie rosiile in patru sferturi. Incinge cuptorul.
  • 2. Unge o tava cu ulei sau cu unt si tapeteaza fundul acesteia cu feliile de ceapa si cartofii. Imprastie uniform ciupercile si asaza fileurile de peste pe patul de legume. Asaza printre fileuri bucatile de rosii.
  • 3. Presara sare si piper. Adauga vinul si uleiul (cinci-sase linguri). Da totul la cuptor, dupa ce ai acoperit tava cu o folie de aluminiu. Dupa strict 20 de minute scoate folia si lasa pestele inca cinci minute la foc iute. (Este important sa respecti intervalele de timp)
  • 4. Bate galbenusurile cu un praf de sare si o lingura de apa. Adauga iaurtul si verdeata taiata fin. Amesteca.
  • 5. Adauga sosul de iaurt si galbenus peste fileuri si legume si lasa totul la foc potrivit inca 10 minute.
  • 6. Serveste fierbinte!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro