Felii de lamaie coapte
Desert / 02.06.2009

Mod de preparare

Niste prajiturele senzationale si prin gust si prin felul in care se prepara.

Ingrediente:

 

480 grame faina, un praf de copt, un varf de cutit de sare, doua lamai mari, 180 grame  unt, 240 grame zahar alb pudra, plus 50 grame zahar brun pentru ornat fursecurile, doua lingurite cu esenta de vanilie.

Preparare:

  • Amesteca praful de copt cu faina. Rade coaja lamailor si stoarce sucul de la una dintre ele
  • Intr-un vas mare amesteca la viteza medie untul cu zaharul pana se face spuma. Adauga mixul de faina, coaja de lamaie, sucul de lamaie si esenta de vanilie. Amesteca.
  • Formeaza din aluatul rezultat doua suluri de forma unui salam, de 4-5 centimetri diametru. Infasoara-le in folie de plastic si lasa aluatul la congelator doua-trei ore.
  • Taie felii de aluat, cu un cutit foarte bine ascutit si coace in cuptorul incins, maxim 15 minute, pana se fac usor aurii.
  • Inainte sa le pui la copt, presara pe fiecare fursec in parte, dupa ce le-ai pus deja in tava, putin zahar brun, ca si cum ai pune sare.
  • david, duminică, 22.03.2015 22:14
    Prajituraa..

    Este foarte buna, v-o recomand! Imi aminteste putin de ''Alba ca zapada'' la gust...

  • Otilia Ignat, sâmbătă, 05.12.2009 18:34
    felicitari pentru detalii

    Sunt foarte incantata ca dati atentie detaliilor. Spiritul de observatie este o trasatura speciala si folositoare femeilor. Pe de alta parte biscutii cu lamaie sunt atat de gustosi incat ciocolata din poze cred ca este un detaliu nesemnificativ. In plus ii poti combina cu ciocolata... Toate cele bune doamnele mele!

  • betty, duminică, 20.09.2009 15:36
    :)

    da, chiar, nu-i corect

  • andreea, vineri, 05.06.2009 13:09
    poza!!!

    prajiturile astea n-au nici urma de ciocolata in reteta!!! ... iar luati poze aiurea

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro