Budinca de peste
Mod de preparare
Este o mancare foarte gustoasa si, in acelasi timp, un fel deosebit in care se poate manca pestele.Ingrediente: un kilogram de peste slab, curatat de oase, 100 de grame de unt, trei felii de paine, o canita de lapte, o ceapa, patru oua, sare, piper, doua linguri de pesmet.
Preparare:
- Toaca pestele bucatele (foloseste un cutit bine ascutit si in nici un caz masina de tocat), inmoaie painea in lapte si separa albusurile de galbenusuri.
- Freaca galbenusurile cu untul pana rezulta o crema. Adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa bine. Amesteca foarte bine. Adauga o lingura de pesmet fin macinat. Pune in compozitie pestele bucatele, sare, piper si ceapa tocata marunt. Amesteca.
- Rastoarna compozitia intr-un vas rezistent la foc, uns cu unt si taptetat cu pesmet si coace budinca la foc mic, 40-50 de minute. Serveste budinca fierbinte cu sos de usturoi (usturoi pisat, frecat cu putin ulei si amestecat cu un pahar de smantana subtire).
Camelia iti promit mai multe retete cu peste. Exact asa cum iti doresti, simple si gustoase. Emilia - exista o solutie care se numeste file de peste! Este ceva mai scump, dar oasele nu mai sunt o problema. In plus exista soiuri de peste (somnul, de exemplu), care are foarte putine oase. O alternativa ar fi sa prepari fileul de peste, chiar tu. Tai pestele si scoti toate oasele. Exista instrumente speciale, dar cel mai bine poti vedea asta intr-o pescarie... Oricum solutia cea mai la indemana ramane fileul! Spor!
Draga Camelia, tare mi-as dori sa stiu cum reusesti sa prepari pestele fara ca membrii familiei "sa se inece" cu oasele...(eu nu pot sa fac acest lucru !!! ). Ti-as ramane datoare daca mi-ai da un sfat !!!
Este foarte interesanta aceasta reteta. Tuturor celor cinci membri ai familiei mele ne place si mancam foarte mult peste. Mi-ar placea sa stiu cat mai multe retete cu peste. Nu neaparat sofisticate, dar gustoase. Sunt de parere ca cele mai gustoase preparate din peste sunt intotdeauna cele simple. Multumesc :)