Budinca de cartofi
Mod de preparare
Poate fi mancata simpla sau garnitura la carne prajita.Ingrediente: 6-8 cartofi frumosi, 4 galbenusuri, 100 de grame de telemea, trei linguri de pesmet, 3 linguri de lapte, 100 de grame de unt, sare, piper, nucsoara macinata.
Preparare:
- spala cartofii si pune-i la copt in cuptor, intr-o tava, la foc potrivit.
- cand sunt copti si fierbinti, rupe-i in doua si, cu o lingurita, scoate miezul. Amesteca bine miezul de la cartofi cu unt, sare, piper, nucsoara macinata si pesmet. Adauga laptele si omogenizeaza bine.
- Adauga pe rand galbenusurile si la final cascavalul ras.
- Pune totul intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet. Coace budinca la foc potrivit 30 de minute si serveste-o calda, cu smantana sau sos de rosii.