Budinca de cartofi
Mancaruri / 05.03.2010

Mod de preparare

Poate fi mancata simpla sau garnitura la carne prajita.

Ingrediente: 6-8 cartofi frumosi, 4 galbenusuri, 100 de grame de telemea, trei linguri de pesmet, 3 linguri de lapte, 100 de grame de unt, sare, piper, nucsoara macinata.

Preparare:
-    spala cartofii si pune-i la copt in cuptor, intr-o tava, la foc potrivit.
-    cand sunt copti si fierbinti, rupe-i in doua si, cu o lingurita, scoate miezul. Amesteca bine miezul de la cartofi cu unt, sare, piper, nucsoara macinata si pesmet. Adauga laptele si omogenizeaza bine.
-    Adauga pe rand galbenusurile si la final cascavalul ras.
-    Pune totul intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet. Coace budinca la foc potrivit 30 de minute si serveste-o calda, cu smantana sau sos de rosii.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro