Ingrediente
- 300 ml lapte
- 3 ouă
- cireşe şi căpşuni
- esenţă de vanilie
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 250 g zahăr
- 40 g gelatină
- 800 g frişcă lichidă
- coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare
Se mixează laptele, ouăle şi zahărul. Gelatina se pune în 100 ml apă rece la înmuiat. Se amestecă cele două compoziţii, iar rezultatul se pune la fiert la foc mic până dă o dată în clocot. Se ia vasul de pe foc şi se lasă la răcit. Apoi se adaugă esenţa, coaja rasă de lămâie şi zahărul vaniliant.
La compoziţia răcită se adaugă frişca bătută bine şi fructele.
Se pun pişcoturile de jur împrejurul vasului şi apoi se adaugă compoziţia. Se lasă la frigider timp de 4 ore, după care se ornează cu frişcă şi cu căpşuni.
Poftă bună!