Ingrediente
- 7 ouă
- 7 lg ulei
- 250 g zahăr
- 250 g făină
- zahăr vanilinat
- 1 praf de sare
- 1 pumn cireşe
- 1 iaurt grecesc
Mod de preparare
Compoziţia este cea ca pentru un pandişpan obişnuit, doar că adăugăm fructele preferate şi iaurt.
Începem prin a separa albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le batem spumă, apoi adăugăm zahărul treptat şi mixăm în continuare. În paralel, frecăm gălbenuşurile cu zahărul vanilinat, iaurtul, praful de sare şi uleiul. Încorporăm gălbenuşurile în albuşuri încet, amestecând lent cu o spatulă având grijă să nu se lase compoziţia. Imediat după aceea, punem în ploaie făina mergând pe acelaşi principiu.
Când este gata, adăugăm cireşele fără sâmburi şi o punem în tava de cuptor. Este nevoie de aproximativ jumătate de oră de coacere, însă pe parcurs vom încerca prăjitura cu o scobitoare.
Se presară zahăr pudră pe deasupra şi este numai bună de mâncat!