Creveți pane cu sos de usturoi
Mancaruri / 17.06.2016

Ingrediente

500 de grame de creveţi decorticaţi
1 litru de apă
1 cană şi jumătate de amidon de porumb
2 ouă
2 căni cu pesment
5 căni cu ulei de floarea soarelui pentru prăjit
sare după gust
4 căței de usturoi
100 grame de smântână

Mod de preparare

Încinge uleiul într-o tigaie adâncă.
Într-un bol mare, adaugă apa, amidonul de porumb și ouăle.
Înmoaie creveții în amestecul cu amidon, să fie complet acoperiți.
Apoi dă creveții prin pesmete, astfel încât să fie foarte bine acoperiți.
Adaugă iar creveții în amestecul cu amidon, apoi dă-i iar prin pesmete.
Această procedură trebuie repetată pentru fiecare crevete în parte, altfel se vor lipi.
Prăjește fiecare crevete pe rând în ulei,până când devine ușor auriu iar crusta este tare.
Creveții pot fi serviți cu sos de usturoi cu smântână.
Pisează usturoiul cu puțină sare, freacă-l cu o linguriță cu ulei de măsline, apoi adaugă smântâna și amestecă bine.  

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro