Tort cu mere intregi
Desert / 06.03.2013

Ingrediente

7-9 mere, 9 linguri de zahar, dulceata de zmeura, 2 linguri de zahar pudra, 75 gr. faina, 4 oua, 2 linguri de ulei, un pliculet praf de copt, putin pesmet, putin unt, un praf de sare

Mod de preparare

Topim 6 linguri de zahar si tapetam un vas rotund de cuptor cu el. Merele le curatam de coaja, le scoatem samburii si cotoarele si le asezam in vas, peste zaharul caramelizat. Umplem merele cu dulceata de zmeura, le pudram merele si dam apoi vasul la cuptor vreo 30 de minute, pana se inmoaie merele. In acest timp, pregatim aluatul, astfel: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu 75 gr. de zahar si cu uleiul si le adaugam la albusurile batute spuma. Incorporam apoi faina amestecand usor cu o lingura de lemn, de jos in sus. Dupa ce s-au inmuiat merele, adaugam peste ele aluatul, dupa care dam din nou tava la cuptor pentru o jumatate de ora.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro