Spuma de ciocolata alba
Mod de preparare
Un desert cremos, o combinatie delicata intre ciocolata si suc de lamaie. Un adevarat soc pentru gust. Ingredientele sunt pentru patru-sase portii.Ingrediente:
250 grame ciocolata alba, doua lamai, patru linguri de lapte, 150 grame smantana, patru albusuri, doua linguri de alcool alb (vodka sau rom alb), 100 grame zahar.
Preparare:
Spala lamaile si rade-le coaja. Pune la fiert zaharul, impreuna cu trei-patru linguri de apa (atat cat sa se poata topi zaharul) si, cand siropul fierbe, adauga coaja. Fierbe cateva minute apoi da deoparte.
Rupe in bucati ciocolata alba si topeste-o in lapte, in bain-marie. Adauga alcoolul si amesteca pana rezulta o crema. Da deoparte si lasa sa se raceasca. Adauga smantana si siropul de zahar fiert cu tot cu razatura de coaja de lamaie. Bate albusurile cu mixerul foarte bine si adauga-le in crema, incet, ca sa ramana aerata. Pune in pahare, decoreaza cu razatura de coaja de lamaie, frunze de menta sau felii de lamaie si da la frigider patru ore.