Fondant cu ciocolata
Desert / 20.10.2009

Mod de preparare

Usor de facut, reusita garantata si opt portii delicioase.

Ingrediente:

125 grame ciocolata neagra (cu minim 50% cacao), 125 grame unt (cu 65 % grasime), 125 grame zahar, trei oua, trei linguri cu varf cu faina, mirodenii (coaja de portocala, vanilie), doua linguri cu lapte.

Preparare:

Pregateste o tava rotunda, putin inalta, unsa cu unt si tapetata cu faina. O tava cu peretii detasabili este ideala. Topeste ciocolata in lapte, la microunde sau intr-un vas, in bain-marie. Cand ciocolata s-a topit, adauga untul si amesteca energic. Pune zaharul, pe rand, lingura cu lingura, si amesteca pana se topeste. Adauga mirodeniile. Separa galbenusurile de albus, adauga in compozitie, pe rand galbenusurile si apoi faina, in ploaie. Amesteca bine. Adauga albusurile, foarte bine batute spuma. Rastoarna in tava si coace prajitura circa 20-30 de minute.

Sfat Eva: Daca vrei sa imbunatatesti acesta minune, adauga stafide, fructe confiate, bucatele de coaja de portocala din dulceata si nuci pisate. Serveste cu frisca.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro