Negrese americane
Desert / 20.10.2009

Mod de preparare

O alta varianta, o alta prajitura. Incearca aceasta reteta ca sa vezi diferenta. Reteta de negresa are zeci de variante, dar despre acesta se spune ca este una din cele clasice. Ingredientele sunt pentru o tava medie.

Ingrediente:

200 grame cicolata, 125 grame unt (nu este recomandat sa-l inlocuiesti cu margarina), 200 grame zahar pudra, doua linguri de faina, o lingura de zahat tos, 200 grame nuca, patru oua, arome (coaja de lamaie sau de portocala, vanilie).

Preparare:

Pune untul si ciocolata, bucatele, intr-o cratita, pe foc, in bain-marie. Amesteca pana se omogenizeaza. Da vasul deoparte si adauga zaharul pudra, arome, apoi pe rand cateun ou, pana le pui pe toate patru. Amesteca bine, folosind un tel sau mixerul la viteza cea mai mica. La final, adauga doua linguri de faina si nucile bucatele mici. Rastoarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Coace prajitura la foc potrivit, 20-25 de minute. Taie prajitura calda si serveste-o dupa ce ai presarat zahar tos pe deasupra.
  • monica, marţi, 20.12.2011 19:32
    re

    am terminat, au iesit bune numai ca le-am tinut mai mult de 20 de min in cuptor, o sa mai fac!!!

  • monica, marţi, 20.12.2011 18:21
    negresa

    am facut si eu acum, dar nu am gasit nuci si am pus alune, nesarate, of course, si le-am pus in cuptor, astept sa se faca, va anunt cum au iesit

  • teodora, duminică, 09.01.2011 13:20
    delicios

    O reteta minunata...am facut-o de mai multe ori.Important e sa nu fie prea mare tava, eu o fac in tava de tort:)

  • alessia, joi, 30.12.2010 14:11
    negresa

    compozitie pt o tava medie cu 2 lg de faina.......serios??

  • ema, duminică, 28.11.2010 16:34
    Negresa americana

    Mi-a iesit o plachie subtire care se si prinde de dinti. Ceva nu e bine. Am pierdut timpul .O sa incerc si alta reteta .

  • vali, sâmbătă, 30.10.2010 12:20
    negrese

    incercati aceasta negresa si bagati in compozitie gem de prune nu o sa va para rau deloc

  • raluca, miercuri, 27.10.2010 21:55
    negrese

    mi-a placut atat de mult poza ca am fugit sa cumpar ingredientele pe la 8 seara ...nu am gasit nicaieri nuci!!!!!!!!!!o sa incerc maine, multumim de reteta .

  • elena, duminică, 10.10.2010 15:37
    negrese

    am facut fara praf de copt si e ok

  • aigean, joi, 24.06.2010 16:32
    negrese

    farapraf de copt nu sre un gust bun!daca as pune praf de copt ce se va intampla?

  • Otilia Ignat, sâmbătă, 24.04.2010 18:43
    @gina, @andreia

    Nu este nevoie de praf de copt! Praful de copt este un aditiv alimentar, ceva chimic.... Eu evit, in retetele mele tot ce este chimic, deci si praful de copt. O prajitura care are in compozitie albusuri de ou, batute foarte bine spuma, creste fara praf de copt. Incearca si ai sa te convingi. La aceasta reteta nu este necesar praful de copt. Il recomand, doar unde nu se poate fara!

  • andreia, duminică, 07.03.2010 14:12
    negresa

    nu punem praf de copt?

  • gina, sâmbătă, 27.02.2010 12:57
    negresa

    cum va creste daca nu se pune praf de copt sau ceva similar?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro