Ingrediente
- 100 grame de ciocolata amaruie - 4 albusuri - 2 galbenusuri - 60 grame de zahar - unt pentru ungerea formelor
Mod de preparare
Se da cuptorul la 150 de grade, dupa care punem la topit ciocolata in bain-marie. Dati la foc mic, si amestecati incontinuu pentru ca se arde repede. Se bat abusurile spuma marind treptat viteza mixerului, dupa ce sa intarit albusurile se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o spuma lucioasa si tare. Amestecam galbenusurile cu ciocolata topita ( aveti grija sa nu fie fierbinte ciocolata ) dupa care adugam doua inguri din spuma de albusuri, omogenizam bine si adugam restul spumei de albusuri. Asezati formele de souffle unse cu unt intr-o tava mai inalta si adugati compozitia facuta. Se pune apa calduta in tava pana la jumatatea formelor. Se tine la cuptor 20-25 minute. NU deschideti usa in acest timp pentru ca souffleul se va lasa. Pofta buna!! :)